Individueel

Visie

 

In de hectiek van alledag hebben we de neiging om ons aan te passen aan onze omgeving. De druk, de dingen om je heen krijgen meer aandacht dan jijzelf. Als je gericht bent op je omgeving terwijl je te weinig 'thuis' bent in je eigen lijf, dan kun je vastlopen. De oplossing is dan om die omgeving even te laten en weer te beginnen bij jezelf. Wanneer je van daaruit de verbinding met je omgeving aangaat, dan heb je ook écht iets te bieden. Namelijk jouw authentieke visie, mening of keuze.

Coaching vanuit Haptonomie

 

Haptonomische coaching richt zich op jouw persoonlijke ontwikkeling in je werk.
Ieder mens is uniek. Je gedraagt je op je eigen unieke wijze. Als je gedrag overeenkomt met je gedachten en je gevoel dan kom je authentiek over. Door middel van gesprekken maar vooral door concrete oefeningen, word je je bewust van enerzijds 'wat verstandig is' en anderzijds 'wat goed voelt'. Die balans te vinden zorgt ervoor dat je ontdekt waar precies jouw kracht zit. Je krijgt daardoor meer vertrouwen in jezelf en in contact met anderen om je heen.

Thema's bij individuele coaching kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Stressklachten, overspannen of burn-out
 • Ontdekken van je drijfveren, talenten en kwaliteiten (loopbaanadvies)
 • Vragen op het gebied van samenwerking of leiderschap
 • Omgaan met verandering of ontslag
 • Profileren en presenteren

 

De coaching vindt plaats in Deventer of, in overleg, op locatie.

Haptotherapie

 

De manier waarop jij je beweegt in het dagelijks leven komt tot uiting in je lichaamstaal. Je hebt je eigen patronen en karaktertrekken. Je ervaart, beweegt en communiceert op je eigen unieke wijze. Je gevoel is hierbij van grote invloed. Soms zit je eigen patroon je in de weg. Of ben je simpelweg minder bewust van je gevoel. Dan kun je vastlopen.
Door middel van gesprekken en vooral door concrete ervaringen word je meer bewust van je lichaam en je gevoelens. Deze ervaringen laten je merken dat je invloed hebt op je dagelijks leven. Zo leer je keuzes te maken die goed zijn voor jóu.

Thema's bij haptotherapie kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Stressklachten
 • Onverklaarde of terugkerende lichamelijke klachten
  (bijvoorbeeld rug- of nekpijn, hoofd- of spierpijn)
 • Gevoelens van angst, schaamte of onzekerheid
 • Sombere of depressieve gevoelens
 • Ontdekken van je kracht en je mogelijkheden
 • Begeleiding bij een moeilijk moment in je leven of bij het verwerken ervan
 • Beter laten samenwerken van je ratio en je gevoel.

Tarieven & Vergoeding

 

Als je eerst met mij wilt kennismaken voordat je besluit een traject in te gaan, dan plannen we een kennismakingsgesprek van ongeveer een half uur. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Tarief haptotherapie
Een consult bedraagt € 80,- inclusief BTW voor ongeveer drie kwartier. Roos Bits-Derksen is als haptotherapeut aangesloten bij de beroepsvereniging VVH (Vereniging van Haptotherapeuten). Dat betekent onder andere dat de kosten (gedeeltelijk) worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Hiervoor kun je contact opnemen met je eigen zorgverzekeraar.

Tarief coaching
Als een coachingstraject door je werkgever wordt vergoed, dan is de investering € 100,- exclusief BTW voor ongeveer een uur. Het coachingtraject wordt op maat gemaakt in overleg met je werkgever. Afstemming over de doelstelling en het behaalde resultaat vindt plaats in overleg met jou. Voor particuliere coaching gelden de tarieven zoals vermeld onder therapie. Bij annulering binnen 24 uur voor de afspraak worden de kosten voor de sessie in rekening gebracht.